Foto: Hanne Sofie Flem Bjørkestøl

Kortreist feriehelg på Lepsøya

Forrige helg arrangerte Barnas Turlag overnattingstur til Lepsøya. Rundt 25 barn og voksne fikk nyte frisk sjøluft, spenning i skogen og en herlig frihetsfølelse i den idylliske prestegården på øya.  

Lørdag den 15. august kl. 14 møttes deltakerne på Prestegården og rigget seg til med telt og utstyr, før alle gjorde seg klare til å gå på tur i Eventyrskogen. Her møtte barna store sopper i lyngen, ugler og andre fuglearter i trærne og spennende troll. Gjennom hele turen fantes det stasjoner med ulike leker og aktiviteter. Med en liten trollhale festet rundt midjen tuslet de små fra stasjon til stasjon med store forventninger. Lunsjplassen skilte seg ut med den store trollstolen, som fungerte utmerket som klatrestativ for de små. Litt lenger ute i stien møtte barna på en stor dør med ringeklokke. Da trollet svarte i andre enden, ble det stor entusiasme i flokken. Midt i skogen fant de også et bibliotek og flere valgte å ta en pust i bakken med en bok i hånden. Eventyrskogen var en fantastisk kreativ og spennende opplevelse for både store og små og kan anbefales på det sterkeste. Turen tok rundt 2,5 - 3 timer.


Vel tilbake på Prestegården ble grillene fyrt opp og matlagingen var i gang. Deltakerne fordelte seg godt og benyttet både benker og gapahuken på området. Barna løp rundt som frie fugler til mørket falt på og gledet seg til å legge seg i teltene sammen med de voksne. Det var stas for mange.


Neste morgen ble det stelt i stand frokost på hver sine bord og panner, før teltene ble pakket sammen og området ble ryddet. Noen ble igjen på stranden, der solen prøvde å komme gjennom, mens andre valgte å ta en tidligere ferge tilbake til fastlandet. Vi takker for en herlig tur til Lepsøy og gleder oss til neste år!  


Tekst: Hanne Flem Bjørkestøl, turleder

Skrevet av Tone Drabløs 24. august 2020