Turledersamling på Patchellhytta

Patchellhytta
Patchellhytta Foto: Martin Hauge-Nilsen

I helga var flere turledere fra  DNT Sunnmøre, ulike turlag på Sunnmøre og DNT Romsdal samlet  på Patchellhytta. Vi var tilsammen 17 deltakere som møttes fredag kveld for planlegging av luftige turer.

Tradisjonen tro gikk første kveld med til turplanlegging og et felles bacalao måltid før man finner roen.

Lørdag hadde hver enkelt valgt seg ut litt ulike turmål. Fire stykker ville prøve seg på hele Brekketindtraversen. En lang, og sikkert flott tur som desverre måtte brytes underveis. Et noe utfordrende føre av snø og is, og tiden gikk rett og slett litt i fra.

Enkelte valgte seg heller en kortere tur i området rundt hytta og opp mot Søre Brekketind mens en større gruppe ga seg i vei mot Store Brekketind. Noen valgte å følge over breen, mens de fleste tok seg videre til topps. Til vanlig en tur som innebærer noe klyv og klatring etter brekrysningen. Denne helga en heller glatt affære der snø og is gjorde fot- og håndtak i stein stadig glattere. Belønningen for de som kom opp på toppen var sol og utsikt utover Sunnmørsalpene.

Retur ned ved rappell.  Etter å ha krysset breen hadde vi også følge av de fire fra den avbrutte traversen ned igjen til hytta.

Her var det lagt opp til et felles tapas bord og hygge ut over kvelden. Alle hadde med seg en rett til tapas bordet, så her var det mye godt å smake. Gode, mette og blide ble det quiz og helt til slutt gjaldt det å gjette på hvem som hadde tatt med seg hva.., ulike unyttige gjenstander. Noen fikk kanskje også presentert nye bruksmåter for noe man tenkte var totalt meningsløs. Morsomt for alle.

Søndag morgen hang skyene godt ned over fjellsidene, og regnet var tilbake. Det fristet ikke til de store fjellturene, og etter vasking og rydding pakket alle sammen for å reise hjem.

Hilsen Gøril Bratteli Jamholt


Skrevet av Tone Drabløs 13. oktober 2020