Mange på advenststur i striregnet

Nissens gode hjelper delte ut klementiner og rosiner til barna.
Nissens gode hjelper delte ut klementiner og rosiner til barna. Foto: Olaug Bjørneset

Regnværet på søndag la ingen demper på stemningen i Spjelkavika da utrolige 350 personer var med på adventstur i løpet av dagen.

Siden 1999 har det vært tradisjon i Barnas Turlag å avslutte turåret med en adventstur til Rollonhytta, der det har vært servert risgrøt og saft. I år ville det blitt vanskelig, siden hytta er nokså lita, og nissen bestemte derfor at den 22. adventsturen heller skulle legges til Spjelkavika og turløypa der. 

Det var ingen dum ide! Vi hjalp nissen med å rigge opp bålpanner ovenfor den øverste gapahuken. Der oppe er det godt med plass, slik at alle kan holde god nok avstand. 

Det regnet nesten heile søndagen, men det stoppet ikke folk fra å være med! Fra kl. 11 og utover heile dagen strømmet det på, og ved opptelling kom vi til heile 350 små og store som hadde gått tur. Ved bålpannene serverte vi gløgg, og hjelperen til nissen hadde med klementiner og rosiner til barna. På veien opp hadde vi DNTs turbingo, noe som engasjerte alle de små og nokså mange av de store også. Deltakerne ble bedt om å ta med egen kopp til gløggen og blyant til turbingoen, av smittevernhensyn, og den oppfordringen var det mange som fulgte!

Vi takker for oppmøtet og ønsker velkommen på tur med Barnas Turlag i 2021!

Takk til Kiwi i Spjelkavika som sponset klementinger, Gjørtz & Sønner som sponset rosiner og Glenn Strùk i Spjelkavikfjellets Venner som hjalp til med transport siden reinsdyra til nissen var opptatt på annet hold.

Skrevet av Tone Drabløs 7. desember 2020