Tåketur til Vassdalstinden og Bjørnaskaret i Ørsta

Foto: Jørn Håskjold

Vassdalstinden er et spennende fjell i Ørsta, med en kvass og taggete topp og et heller luftig topparti. Fjellsportgruppa hadde tur dit sist lørdag.

Vi ble en gjeng på åtte som skulle prøve å finne Vassdalstinden på lørdag, tåka lå tjukk på alle kanter og det var lite vi så av fjell der vi sto klar på Vallasetra.

Men med håp om lettere vær utover dagen, noe som yr.no lovde, satte vi kursen opp sida til Bukkedalen. Tåka hold seg stabil og etter en liten pause med påfylling av vann i Bukkedalen var vi klar for selveste Vassdalstinden. Her er det bratt lende med litt klyving her og der, sikten var litt til og fra mens gruppa åt raske høydemeter. Når vi nærmer oss toppen har vi fortsatt god tro på at det lettet eller vi kommer over tåken, men dessverre etter en god lunsjpause innser vi at vi må videre uten å få nyte utsikten fra Vassdalstinden. Neste mål er Skitnefonnegga, vi følger ryggen som vi kom opp og tar av stien og går direkte mot Skitnefonnegga. På veien letter tåken og vi får vi noen små glimt av egga vi skal over, før tåken igjen legger et grått slør over gråsteinsura vi vandrer i. Etter vi har passert Skitnefonnegga sikter vi oss inn på ryggen som går mot Bjørnaskaret. Dette er en fin rygg som starter med noen bratte parti med litt klyving før det går over til slakkere terreng i Bjørnaskaret, fra Bjørnaskaret følger vi god sti tilbake til Vallasetra.

Hilsen turleder Jørn Håskjold

Skrevet av Jørn Håskjold 28. juni 2021