Høyt over Molladalen med DNT Fjellsport Sunnmøre

Foto: Anja Bendal

DNT Fjellsport Sunnmøre hadde lørdag 24.07 tur til Mohns topp og klatring på Bladet. Turen skulle vise seg å bli ett skikkelig kinderegg av en tur!

10 spente deltakere møtte opp på Melbøsetra i strålende solskinn og det fine været fulgte oss hele dagen gjennom. Turen opp til bladet gikk gjennom vakre Molladalen, som er omgitt av tinder og pinakler. Ett vakkert skue og fantastiske omgivelser.


For å komme seg opp til Bladet må man ta turen opp Mohns renne, her er det bratt og mye løs stein, så her er det på med hjelm og beskjed om å gå samlet som gruppe. Vel oppe ved Bladet er var vi heldige - ingen kø og turlederene Ola og Elisabeth rigget topptau og en etter en  fikk alle deltakerene gleden av å bestige Bladet.  Før vi returnererte tok vi turen ut på Mohns topp hvor det er enkel men eksponert klyving. Her får man en fantastisk utsikt over Molladalen og Hjørundfjorden. Etter dette gikk turen ned i Molladalen hvor vi avsluttet turen med bading i Storevatnet. Meget fornøyde deltakere og turledere.


Hilsen turleder Elisabeth Hovland

Skrevet av Tone Drabløs 27. juli 2021