Seniortur til Kongsvold Fjellstue på Dovrefjell

Foto: Edel Baardseth

Kongsvold Fjeldstue er et historisk hotell ved Dovrefjell Nasjonalpark 900 moh. øverst i Drivdalen. Den gamle skysstasjonen består av over 20 velholdte bygninger, og interiørene inneholder mange antikviteter fra flere hundrede års fjellstuedrift. Seniorgruppa i DNT Sunnmøre tok høstturen jit i ofrrige uke.

23 deltakere fikk oppleve nydelige høstdager på Dovrefjell.

Etter innsjekk tirsdag ble det en fin ettermiddagstur i nærheten av hotellet. Turledere var Else-Marie Midtlid og Dag Andersen. Vel tilbake ble vi oppvartet med nydelig tre retters middag.

Etter en god natts søvn og frokost, stod Rune Nørstegård klar med buss som fraktet oss til startpunktet for dagens tur: Kongevegen og Vårstigen. Nydelig vær og god guiding. Midtveis ble vi møtt av Hans-Jacob Dahl som er allviter om planteliv/historie. Nok en flott dag, på alle måter.

Siste kvelden var det tre retters middag, quiz med Kjell Rønning som leder og sosialt samvær av den gode sorten.

Siste dag og før vi dro hver til vårt besøkte vi Viewport Snøhetta og jammen fikk noen av oss sett moskusoksen som parret seg langt der borte, tro det eller ikke det er 100 prosent sant! Hva mer kan man si? Alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur!

Hilsen deltaker Edel Baardseth


PS: 29. - 30. september har Seniorgruppa overnattingstur til Kaldhusseter. Påmelding her.

Skrevet av Tone Drabløs 16. september 2021