Tapastur til Vakkerstøylen

Foto: Martin Hauge-Nilsen

Tapastur til Vakkerstøylen tidlig på sesongen er blitt en tradisjon, og denne gangen fikk de alt; finevær, ruskevær, tørr snø, våt snø, men fremfor alt - kjekt sosialt samvær, god mat og fine turer.

Da var det tid for den årlige tapasturen inn til hytta med sjel, Vakkerstøylen. I år som i fjor og alle de andre gangene vi har hatt turen inn hit, var vi spente på vær og føre. Mang en gang har vi hatt vannskiføre over vannet. Andre ganger burde skøytene vært med. Men denne gangen var det full klaff. Sol og nesten skyfri himmel var det da vi forlot Brøste fredag ettermiddag. Da vi ankom hytta var solen gått ned og stjernene hadde stått opp. -11 grader viste termometeret. To deltakere hadde gått i forveien og de hadde både varmet opp hytta og bacalaoen. Etter middagen var det sosialt samvær med pakkefest, spill og tips om gode vinterturer.

Lørdag og ruskevær, så det ble en lang frokost. Men på tur måtte vi og pga skredfare gikk turen noen kilometer innover Ulvådalen. Vel fremme ble det snøhulegraving og et noe stusselig bål. Greiner og kvist var det nok av, men pga den våte snøen som lavet ned, ville den ikke brenne skikkelig. Men kaffe, kakako, kjeks etc. smaker like godt i ruskevær som i påskesol. Vi nordmenn er rare. Vel tilbake til hytta ble alle spadene tatt i bruk og hyttetaket ble lettet for noen tonn med snø. Det ble også måket innfartsvei opp til toalettet. Også i år dekket vi til et fantastisk tapasbord. Her var det mye god mat. Etterpå ble det quiz og sosialt samvær.

Søndag og vi våknet til et fantastisk påskevær. Knall blå himmel og -5 grader. Det hadde steget til ca 0 grader da vi forlot hytta og den blå swixen vi hadde smurt på skiene før frokost var ikke helt ideell lenger.  Bortsett fra litt dårlig gli hos enkelte og gnagsår hos andre, hadde vi en fantastisk avslutning på helgen. Tapasrester fra gårsdagen ble fortært i solen ved en naustvegg på Tunga, før vi gikk de siste kilometerne til parkeringsplassen på Brøste.

Hilsen turleder Anne Synnøve Korsvik

Skrevet av Tone Drabløs 22. februar 2022