Seniorturer til Eltrane og Haramsøya

Seniorgruppa på tur til Eltrane
Seniorgruppa på tur til Eltrane Foto: Edel Baardseth

DNT Sunnmøre hadde hele to turer for seniorer i forrige uke. Den ene gikk til Eltrane i Sula, den andre var med Klar, ferdig, gå! - et samarbeid med Ålesund kommune, og gikk med buss til Haramsøya og besøk på Ulla fyr.

Eltrane

Da har Seniorgruppa i DNT Sunnmøre gjennomført sesongens andre tur. 22 deltakere. Turen gikk til Eltraneset på Sula.. Tur retur 10,8 km. Dette kan bli litt mye for noen seniorer og derfor var det noen som snudde på Kalvestad hvor man finner rester etter en stor gård fra mellomalderen. Tre turledere, Bjørg Astrid Rørstad, Gullbjørg Harsjøen Helle og Olav Sjåstad. Været var upåklagelig og alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur.

Klar, ferdig, gå! til Haramsøya

Fredag 22. april  ble det arrangert Klar, ferdig gå! tur til Haramsøya. Turen gikk med buss fra Sularuta. Vi var 30 turglade  deltakere. Bjarte Humlen var sjåfør og første stopp var på Ulla Fyr hvor vi tatt godt i mot av kjentmann Karl Olsen som informerte om fyrets historie. Det var kald nordavind og kaffepausen tok vi i Fyrbetjentens gamle fine naust. På hjemveien stoppet vi på Bjørnøya hvor vi gikk en tur til Kystfortet med mange minnesmerker fra Krigen i 1940-45. Alle var enige om at vi hadde hatt en fin tur.

Neste Klar, ferdig, gå! tur går til Fjellfotvegen på Godøya 6. Mai.

Hilsen Edel Baardseth

Skrevet av Tone Drabløs 25. april 2022