Klar, ferdig, gå til Glomset

Foto: Stine Marie Tønnesen

På turen til Glomset var vi 14 stk og vi ble møtt av turleder Harald Honningdal.

Vi begynte helt opp ved Storfjord Hotel, hvor vi fikk et lite innblikk i hvordan hotellet var før oppussingen og oppgraderingen i 2012. Fra starten av hadde hotellet 6 gjestehus, men da de etter hvert fikk flere forespørsler enn de kunne imøtekomme valgte de å inngå et samarbeid med investor Knut Flakk og 62 grader nord. Det var interessant å høre hvor mye omtale et så lite hotell fikk, og hvor raskt de ble et av de høyest rangerte hotellene i Norge.

Turen gikk så videre forbi helikopterplassen og innover mot Valle. Vi gikk ikke helt ned, men valgte å snu da de bratte bakkene kom. På vei mot snuplassen fikk vi blant annet høre hvordan Glomset ble rammet under nyttårsorkanen i 1992.

Ettersom det var lite med rasteplasser langs med veien fikk vi komme inn på en gammel låve, som nå var gjort om til et hyggelig samlingslokale for familie og venner. Her fikk vi se gamle gjenstander som var tatt godt vare på, blant annet var det hengt opp en propell som var fra 2. verdenskrig. Selve låven sto slik den originalt ble bygget, trolig fra tidlig på 1900-tallet. Det var ekstra deilig å kunne ta med seg nisten og kaffen inn ettersom regnet ikke ville gi seg. Vi takker for en utrolig flott tur, og ikke minst for gjestfriheten til låve-eieren.


Ord og bilder: Stine Marie Tønnesen

Skrevet av Åsmund Steen 13. mai 2019