Ekspedisjon Hareidlandet

Foto: Martin Hauge-Nilsen

I vinterlige forhold fra fjøresteinene ligger alt til rette for litt eksotiske turopplevelser. Her forteller turleder og fotograf Martin Hauge-Nilsen om sin "ekspedisjon" Hareidlandet.

Her kommer vinter`n synger Jokke og Valentinerne, og den kom virkelig i år. Teksten i den sangen kan jo tolkes, for min del er det fred å få i form av fine skiturer.

Når værgudene velsigner oss med mye kvitt gull og stabilt vintervær er Hareidlandet et eldorado med ski. Målet for turen var Skolma som ligger helt nord på øya. Det vanligste er å snu tilbake til Ulsteinvik. Vi valgte en annen vri med å renne ned Ytreflødalen og gå langs fjøra til Flø. Det er ikke det letteste terrenget for fjellski, men med snøforholdene som er nå, var det mulig å renne helt ned i fjøra. Turen ble totalt 20 km.

Vi startet fra Hovesetlia i Ulsteinvik og gikk mellom Bjørnenakken og Mosvarden. Flott skue over Mosvatnet, Brørevatnet og øyene ute i havgapet. Underveis på turen har man også flott utsikt sør og øst over Sunnmørsalpane. Når man nærmer seg Skolma sirkler man seg rundt Signalhornet og utsikten over Ålesund og øyene i nord kommer nærmere og nærmere.  

Skrevet av Tone Drabløs 11. februar 2021