Påsketurer 2020

Turbo kosar seg med påskegodt.
Turbo kosar seg med påskegodt. Foto: Heidi Reisegg Endal

Reiserestriksjoner åpner for å tenke nytt om påsketurer! Her finner du nyttige lenker og tips til hva du kan gjøre i nærområdet.

Det finnes flere nettsteder med turtips, f.eks. ut.no og morotur.no. Søk på din kommune(eller nabokommunen) og du får opp mange gode turbeskrivelser.

Det er ikke alltid man trenger å gå heller - med småbarn i følget kan det være kjekt å variere litt. Her finner du tips til uteaktiviteter med barn.

Fint vær og milde temperaturer innbyr til matlaging ute, enten det er i hagen, på nærmeste leikeplass eller i skogen. I denne artikkelen på ut.no er det mange tips, og på turmat.no får du en litt mer internasjonal vri på oppskriftene.

Ramsløken har begynt å dukke opp på Sunnmøre - her er oppskrift på ramsløkpesto og -puré. Den kan fryses og nytes leeeenge!

Her finner du friluftslivets kronavettregler, råd om hvordan man følger myndighetenes regler når man er ute på tur.

Vi er alltid på jakt etter gode bilder fra natur og uteliv! Har du noen du kunne tenke deg å dele med oss, så send gjerne til info.aast@dnt.no samme med informasjon om hvor bildet er tatt. Bilder som sendes til oss kan bli brukt på vår nett- og facebookside samt i trykksaker, og mennesker som er gjenkjennbare må ha gitt sitt samtykke til slik bruk.

I disse dager er medlemmer viktigere for oss enn noensinne. Ønsker du å støtte DNTs arbeid for å gjøre naturen tilgjengelig for flere, kan du melde deg inn her.


God påske!

Foto: Kristin Alm-Kruse

Skrevet av Tone Drabløs 6. april 2020