Vinternatt på Jakobselet

Foto: Sylvia Aamaas Åsland

Jakobselet er ei fin lita hytte i Reindalen, et steinkast unna "storebror" Reindalseter. Den har hatt en del besøk i det siste, og vi kan varmt anbefale den for de som ønsker seg ei førjulshelg til fjells.

Sylvia Aamaas Åsland og faren, Alf Oddvar Aamaas gikk fra Zakariasdammen en fredag ettermiddag, etter jobb. Snøen som ligger er nokså hard, og de anbefaler brodder og truger til turen. Noen steder ligger det en del snø, og den bærer ikke overalt. De fikk oppleve ei iskald stjernenatt, med temperatur ned i -10 grader. Høyt til fjells er det lite lys som forstyrrer, så stjernehimmelen blir ekstra klar og det er all grunn til å kle seg godt og gå ut for å nyte synet.


Da Sylvia og Alf Oddvar dro hjem, kom Lisbeth Brandal og Jan Morten Nilsen til Jakobselet. De hadde med deilig mat og drikke, og holdt et lite julebord der oppe. 


Jakobselet er ikke så veldig stort, og det er ikke mulig å holde den anbefalte avstanden til andre der. Den leies derfor ut som helhet inntil videre. Her kan du lese mer om hytta.


Skrevet av Tone Drabløs 3. desember 2020