Forhåndsbestilling av senger

Alle rommene med forhåndsbestilte senger er merket på denne måten
Alle rommene med forhåndsbestilte senger er merket på denne måten Foto: Åsmund Steen


Obs. Nye regler pga. Covid-19. Les mer her: https://sunnmore.dnt.no/artikler/nyheter/20881-hyttene-er-klare-for-bestillinger/

Det er nå mulig å forhåndsbestille seng på flere av DNT Sunnmøres hytter. Det finnes link til bestilling/booking under de hyttene det er aktuellt for på ut.no.     

Det er fortsatt mulig å overnatte på hyttene uten å bestille på forhånd, men ved bestilling er du sikker på at du får en seng og du betaler på forhånd. Enklere for deg, og enklere for oss. Det er viktig å lese regler og vilkår nedenfor før du bestiller.

Bestilling av seng gjøres kun på nett, og kan ikke ordnes over telefon. Det er også verdt å merke seg at rettigheter til seng etter alder og medlemskap faller bort på hytter med forhåndsbestilling, men les også siste avsnitt nøye.

Slik gjør du det:

 • Gå inn på aktuell hytte på ut.no, og trykk på "Bestill overnatting"
 • Både medlemmer og ikke-medlemmer kan bestille sengeplass. Medlemmer av DNT har rabattert pris. Medlemsnummer må oppgis ved bestilling.
 • Hvert rom og hver seng som er mulig å forhåndsbestille er nummerert på hytta. I bestillingssystemet ser du hvor mange senger det er per rom. Forsøk å fylle hele rom best mulig når du bestiller for en gruppe.
 • Kvittering av bestilling må dokumenteres med elektronisk kvittering, eller skrives ut og tas med på turen.
 • Dersom du har bestilt og ankommer hytta senere enn kl. 19 gjelder forskuddsbetalingen fortsatt, men fortrinnsretten til seng faller bort. Klokkeslettet er bestemt bl.a. for at andre gjester ikke skal måtte vente hele kvelden før de kan finne seg en seng.
 • Skriv deg inn i protokollen på vanlig måte, men skriv i protokoll at du har forhåndsbetalt for selve overnattingen gjennom "Hyttebooking". 
 • Utsjekk og vask av rom må skje før kl. 12.


Skoleklasser skal ikke bruke bookingsystemet, men ta kontakt på dnt.sunnmore@dnt.no, eller tlf. 70 12 58 04. Oppgi antall, navn på ansvarlig og fakturaadresse.


VILKÅR:

 • Vi flytter ikke på bookinger. Bestill på nytt og avbestill den gamle bookingen etter gjeldene regler nedenfor.
 • Avbestilling skjer på e-post til dnt.sunnmore@dnt.no
 • Full refusjon av betalt opphold hvis avbestillingen skjer 10 dager før oppmøtedag.
 • Avbestilling fra 9-5 dager før oppmøtedag gir rett til 50 % refusjon.
 • Avbestilling som gjøres senere enn 5 dager før oppmøtedag gir ingen rett til refusjon.
 • Dersom du blir forhindret fra å benytte bestillingen på angitt hytte og dato, gjelder betalingen på andre av DNTs selvbetjente og ubetjente hytter 5 dager før og 5 dager etter den bestilte dato. Retten til seng eller madrass i et slikt tilfelle, vil gjelde for senger som er ledige etter oppmøtefristen kl. 19.00. Fyll i så fall ut engangsfullmakt og legg ved kvittering fra bestillingen i hyttesafen.
 • Vis fleksibilitet i forhold til andre gjester. Teknisk sett er det fullt mulig å betale for flere senger for å få enerom, men disse gir deg ingen rett på mer enn en seng etter kl. 19.00. Forhåndsbestilte senger er fritt disponible for andre gjester etter kl. 19.00.

Selvbetjeningsystemet er unikt, og fungerer godt takket være sporty og samarbeidsvillige fjellfolk. En bestillingsordning er en viktig videreutvikling av systemet, men krever fremdeles at alle våre gjester fortsetter å være like fleksible og innstilt på samarbeid som de alltid har vært. - Det er akkurat dette som gjør selvbetjeningssystemet spesielt, og som gjør oppholdet på hyttene til en god opplevelse for alle!